В Україну прибули перші 80 тисяч тонн азербайджанської нафти

Читать на русском
Укртатнафта готується прийняти на переробку азербайджанську легку нафту. Партія Azeri Light обсягом 80 тисяч тонн уже прибула в Україну.

«Укртатнафта» готується прийняти на переробку азербайджанську легку нафту – партія Azeri Light обсягом 80 тисяч тонн уже прибула в Україну в останніх числах грудня 2016 року й буде поставлена для переробки на Кременчуцький НПЗ.

Про це повідомляє прес-служба «Укртатнафти», передає «Слово і Діло».

Як наголошується, загалом планується, що загальний обсяг таких поставок на «Укртатнафту» в 2017 році досягне 1,3 мільйона тонн.

У НАБУ констатували зростання прибутку «Укргазвидобування» після ліквідації «газової схеми»У Національному антикорупційному бюро України розповіли про результати ліквідації «газової схеми» на «Укргазвидобуванні».

«Реалізація цього проекту стала можливою завдяки домовленостям між президентами України та Азербайджану щодо відновлення поставок нафти на українські НПЗ. Постачальником нафтової сировини виступає державна нафтова компанія Азербайджану SOCAR. Із жовтня минулого року SOCAR уже здійснює поставки іранського газового конденсату на ПАТ «Укртатнафта», – йдеться в повідомленні.

В компанії відзначають, що в 2016 році завдяки реалізації спільного проекту з диверсифікації поставок енергоресурсів «Укртатнафта» вже збільшила переробку на 11%, а в планах компанії – збільшення переробки більш ніж на 41%.

Канада і США заборонили видобуток нафти в Арктиці та АтлантиціПрезидент США Барак Обама заборонив буріння шельфів у Арктиці та Атлантичному океані, що робить видобуток нафти в цих регіонах неможливим.

«Також завдяки постачанню на Кременчуцький НПЗ нафтової сировини з низьким вмістом сірки та використанню сучасних технологій ПАТ «Укртатнафта» планує збільшити виробництво високоякісних нафтопродуктів і здійснити повний перехід на виробництво палива, що відповідає параметрам стандарту «Євро-5», – відзначають у компанії.

В «Укртатнафті» нагадують, що дизельне паливо «Євро-5» від компанії вже з'явилося на ринку України.

Раніше повідомлялося, що Україна розпочала постачання газу з Азербайджану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: