Україна почала поставки газу з Азербайджану

Читать на русском
Загалом було законтрактовано 740 тонн пропан-бутанової суміші. До цього поставки азербайджанського скрапленого газу в Україну не проводилися.

На початку третьої декади листопада в Україні здійснені перші в історії поставки скрапленого вуглеводневого газу з Азербайджану.

Загалом було законтрактовано 740 тонн пропан-бутанової суміші з Бакинського НПЗ ім. Гейдара Алієва, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Нафторинок».

Згідно з паспортом якості, ресурс відповідає гостами СПБТ, масова частка бутану в газі становить 64,6%, пропану – 33,4%

В Україну газ був імпортований залізницею з терміналу City Gas, що розташований у вільній економічній зоні румунського порту Галац. Своєю чергою, на термінал у Румунії пропан-бутан був доставлений танкером із чорноморського порту Батумі.

Україна почала поставки газу з ІрануПАТ «Укртатнафта» поставило перші 13 тисяч тонн газового конденсату з Ірану в одеський порт у жовтні цього року.

В UPECO відзначають, що поставка газу з Азербайджану в Україну є фрагментарною, оскільки на термінал в Галаці поставляється скраплений газ із різних напрямків, включаючи Росію, Казахстан і країни Чорноморського та Середземноморського басейнів.

Як повідомлялося раніше, українські нафтотрейдери з листопада почали поставки арктичного дизельного палива з Литви та Білорусі.

Нагадаємо, на початку другої декади листопада Україна імпортувала партію скрапленого вуглеводневого газу обсягом 1,5 тис. тонн із Казахстану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: