Канада і США заборонили видобуток нафти в Арктиці та Атлантиці

Читать на русском
Пошукові й промислові роботи заборонені на більшості ділянок у Чукотському морі та морі Бофорта, що належать США та Канаді.

Президент США Барак Обама заборонив буріння шельфів у Арктиці та Атлантичному океані, що робить видобуток нафти в цих регіонах неможливим.

Заборона буріння накладена на «невизначений термін», йдеться в документі, оприлюдненому на сайті Білого дому, передає «Слово і Діло».

Пошукові та промислові роботи заборонені на більшості дільниць у Чукотському морі та морі Бофорта, що належать США. Це пояснюється необхідністю захистити морських ссавців, екологічні ресурси та корінне населення, йдеться в документі.

Як відомо, цей документ порушить плани зі збільшення видобутку викопного палива, що було однією з передвиборчих обіцянок Трампа. Скасувати розпорядження буде складно, адже воно спирається на закон 1953 року, що дає президенту повноваження заблокувати продаж прав на розробку шельфів. Постанова чинного президента підлягає перегляду не частіше, ніж раз на п'ять років.

До заборони також долучилася Канада.

В Арктиці зафіксували рекордне підвищення температуриПротягом останнього року в Арктиці метеорологи зафіксували рекордне підвищення температури повітря.

«Канада на невизначений термін скасує видачу ліцензій на всі майбутні офшорні буріння нафтових і газових свердловин. Це рішення буде переглядатися кожні п'ять років на основі морської науки та кліматичних досліджень», – йдеться в заяві офісу прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Канада також взяла на себе зобов'язання вживати заходів для зменшення використання дизельного палива жителями Арктики, розвиваючи поновлювані джерела енергії.

Нагадаємо, раніше країни, що не входять до ОПЕК, домовилися скоротити видобуток нафти більш ніж на 600 тисяч барелів на добу.

Міністерство енергетики США ухвалило рішення почати продаж стратегічних запасів нафти в січні наступного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: