У 2017 році тягнути з рішенням щодо Донбасу Україні вже не можна

Читать на русском
Микола Давидюкполітолог

Відкритим для всіх залишається питання щодо участі Трампа та в цілому США в російсько-українському конфлікті.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Микола Давидюк, аналізуючи перспективи врегулювання ситуації на Донбасі в новому році.

«Якою буде політика Трампа щодо України – відкрите питання для всіх: Путіна, Порошенка та, в тому числі, представників Європи», – зауважив відразу політолог.

У той же час, на його погляд, ініціативу має проявити українська влада. Президенту варто вийти з реальними пропозиціями щодо інтеграції Донбасу, тому що політична зміна еліт у Європі складається не на нашу користь.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народуСказано 18 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«Франція – уже яскравий тому сигнал. Чекати не варто», - додав він.

Україні потрібно діяти, наголосив експерт, аби не заморозити конфлікт, не закріпити відсутність успіху, а шукати позитивних рішень для реінтеграції людей та території до складу країни.

Якщо ця ситуація буде «підвисати» й надалі, підкреслив політолог, то перманентний стан війни й далі буде шкодити розвитку економіки зі всіма наслідками.

В першу чергу Україні потрібно шукати нові рішення, тому що, якщо ми будемо їх чекати весь 2017 рік, то є два варіанти: нам нав'яжуть або незручні рішення, або невигідні для нас.

«Щоб ситуація вирішувалася на нашу користь, давно слід почати самим їх (рішення – Ред.) генерувати та нав'язувати у світовий порядок денний», – переконаний експерт.

«Україна дуже часто веде себе пасивно. Зараз потрібно, навпаки, виходити з пропозиціями, діяти на випередження, а не очікувати, що нам їх «спустять згори», – резюмував Давидюк.

Додамо, раніше Георгій Тука заявив, що Росія поверне Донбас у 2017-му, максимум – 2018 році.

Три роки тому Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: