Кремль «здасть» Донбас протягом півтора років – Тука

Читать на русском
Є всі ознаки того, що Росія не збирається утримувати окуповану частину Донбасу довше, ніж до середини 2018 року.
Георгій ТукаФото з відкритих джерел

Росія не збирається утримувати окуповану частину Донецької та Луганської областей довше, ніж до середини наступного року.

Про це у своєму блозі на «Новому времени» написав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, екс-глава Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, передає «Слово і Діло».

«На сьогодні Росія готова віддати Донбас тільки на своїх умовах. Однак, упевнений, Україні вдасться перейняти ініціативу й реалізувати свій сценарій повернення окупованих територій. Дуже сподіваюся, що це відбудеться вже в наступному році, максимум – до середини 2018 року», – висловив думку чиновник, зазначивши, що для цього критично важливо зберігати прихильність ЄС і США.

«На жаль, останнім часом наші безвідповідальні популісти починають говорити, що підтримка світової спільноти нічого не варта, що на неї не варто звертати увагу. Це не так, вона дає результати, причому істотні», – підкреслив Тука.

Як руйнується «велика» Росія: головні провали Путіна в 2016 роціЛідер ГО «Донбас SOS» проаналізував та оцінив основні провали політики керівництва РФ у нинішньому році.

Тим часом, на його думку, існує «маса чинників», що підтверджують готовність Москви «здати» окупований Донбас. «Російська Федерація явно не бачить ці території у своєму складі. Один із найпростіших доказів виявляється при елементарному порівнянні діяльності російських окупантів у Криму і на Донбасі. На Донбасі відбувається повальне мародерство, вирізання і знищення підприємств. Вони фактично прирікають регіон на економічне вимирання. У Криму такого не спостерігається. Російська влада, навпаки, змушує великі приватні компанії інвестувати в кримські бізнес-проекти та інфраструктурні об'єкти. І в цьому принципова різниця», – упевнений заступник міністра.

Головними ж чинниками, на яких слід сконцентруватися політикам всередині України, є боротьба з популізмом, корупцією й військове вирішення конфлікту на сході. «Причому саме в такій послідовності», – переконаний Тука.

Нагадаємо, протягом минулої доби в зоні проведення АТО зафіксовані 38 випадків обстрілів з боку терористів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: