Клімкін завтра повезе нового главу ОБСЄ на Донбас

Читать на русском
Міністр закордонних справ України та новоспечений голова ОБСЄ 3-4 січня відвідають Донецьку область, щоб подивитися, як там виконуються Мінські домовленості.
Новий глава ОБСЄ Себастьян Курц

3-4 січня відбудеться спільний робочий візит міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та нового глави ОБСЄ, чинного федерального міністра з європейських, інтеграційних та закордонних справ Себастьяна Курца до Донецької області.

В ході візиту Клімкін планує показати австрійському колезі, як на Донбасі виконуються Мінські домовленості, як там реалізуються спільні з австрійською стороною доброчинні проекти, а також зустрітися з представниками моніторингової місії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«Метою візиту є ознайомлення керівника зовнішньополітичного відомства Австрії на початку головування цієї країни в ОБСЄ із станом імплементації Мінських домовленостей, соціально-економічною ситуацією в регіоні, зумовленою військовою агресією Росії проти України, а також реалізацією доброчинних проектів за участі австрійських гуманітарних організацій», – зазначають в Міністерстві закордонних справ України.

Також на Донеччині міністри планують обговорити зусилля Австрії, необхідні для врегулювання конфлікту, у тому числі перспективи розгортання там поліцейської місії ОБСЄ, зміцнення потенціалу організації в Україні.

Нагадаємо, що з 1 січня 2017 року Австрія очолила Організацію з безпеки та співробітництва в Європі. Відповідно до статуту ОБСЄ, головою організації на наступний рік є очільник зовнішньополітичного відомства країни, що головує.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», Георгій Тука прогнозує, що до середини наступного року окупована частина Донбасу повернеться під контроль Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: