Теракт у Стамбулі: в нічному клубі під час нападу були українці

Читать на русском
Під час теракту в нічному клубі Reina у Стамбулі в новорічну ніч були щонайменше дві громадянки України.

Під час нічного нападу озброєних людей на нічний клуб Reina в Стамбулі загинули щонайменше 39 людей, не менше 70 поранені.

16 загиблих є іноземцями, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Вночі до клубу увірвалися двоє чоловіків у костюмі Санта-Клаусів і відкрили стрілянину з автоматів Калашникова по людях, що саме святкували зустріч Нового року.

Наймасштабніші теракти 2016 рокуНайбільш масштабними терактами року виявилися не широко висвітлювані теракти в Ніцці та Туреччині, а атаки в іракському Багдаді та пакистанській Кветті, про які медіа говорили не так уже й багато.

Міністерство закордонних справ України відкрило гарячу лінію для українців, що хочуть перевірити місцеперебування своїх рідних у Стамбулі, тим часом відомо, що в нічному клубі під час нападу було щонайменше дві громадянки України. Обидві вижили.

«Терористи щойно захопили клуб в якому наша компанія святкувала новий рік. Багато вбитих. Я жива!!!! Жива!!!!» – написала в Facebook користувачка Наташа Вольнова із Рівного. Пізніше вона додала на свою сторінку такий запис: «Дякую поліцейському який витягнув мене з під столу одну з найперших. Тримав міцно мої руки і захищав своєю спиною. Також дякую дівчині Наталі (як потім виявилося, з Луцька), яка зняла свою накидку і віддала мені, бачучи голі плечі».

Нагадаємо, що 10 грудня Стамбул здригнувся від іншої терористичної атаки – вибуху в районі Бешикташ та Vodafone Arena.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: