Наймасштабніші теракти 2016 року

Читать на русском

Незважаючи на те, що загибель людей, тим більше масова, – це завжди величезна трагедія, так складається, що про деякі теракти ми дізнаємося зі ЗМІ все до найменших дрібниць, а про інші, не менш страшні – майже нічого не знаємо. Коли сталася трагедія в Ніцці, суспільний резонанс, викликаний зухвалим нападом на натовп, що святкував день взяття Бастилії, був надзвичайно широким, натомість про загибель 292 людей на ринку в Багдаді медіа згадали ледь не одним рядком... «Слово і Діло» вирішило відновити справедливість і нагадати про найбільші теракти, що сколихнули світ у 2016 році.

Відповідальність за подвійний терористичний акт 3 липня у столиці Іраку, коли замінований автомобіль і саморобна бомба забрали життя майже 3 сотень людей, що саме святкували священний місяць Рамадан, взяла на себе «Ісламська держава».

Тероризм як вистава. Колонка Віктора ТрегубоваВбивця російського посла в Анкарі доніс своє послання про те, що керівництву РФ не сховатися від відплати, вважає журналіст Віктор Трегубов.

93 людини загинули 8 серпня в міському госпіталі Кветти, що в Пакистані. Цю атаку приписав собі рух «Талібан». Теракт у Ніцці, внаслідок якого були вбиті 86 людей, став лише третім за кількістю жертв.

Якщо не брати до уваги Сирію, в якій триває війна, то найбільше від терористичних атак цього року страждала Туреччина. Серед найкривавіших трагедій – вибух на площі Султанахмет у Стамбулі 12 січня (ІД); підриви автівок в урядовому кварталі Анкари 17 лютого («Яструби свободи Курдистану») та 13 березня («Робітнича партія Курдистану»); стрілянина в стамбульському аеропорту Ататюрка 28 червня (ІД); вибух на весіллі в Газіантепі 30 серпня (виконавці не встановлені); та вибухи 10 грудня в Стамбулі в районі Бешикташ та Vodafone Arena («Яструби свободи Курдистану»). І це, на жаль, далеко не повний список терактів у Туреччині цьогоріч.

Детальніше про найбільші терористичні атаки в світі протягом 2016 року – в інфографіці «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: