Відповідальність за теракт у Стамбулі взяли на себе «Соколи свободи Курдистану»

Читать на русском
Відповідальність за вибух в Стамбулі 10 грудня взяла на себе організація Соколи свободи Курдистану.

Відповідальність за теракт в Туреччині, в результаті якого загинули 38 осіб, взяла на себе угруповання «Соколи свободи Курдистану».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Угруповання «Соколи свободи Курдистану», яке відкололася від Робочої партії Курдистану (РПК), взяло на себе відповідальність за подвійний теракт в Стамбулі.

Теракти забрали життя 38 людей і ще 166 осіб отримали поранення.

Повідомляється, що угруповання «Соколи свободи Курдистану» також взяло на себе відповідальність за вибух автомобіля в Адані 24 листопада, в результаті якого двоє людей загинули, і за вибух в Діярбакирі 4 листопада, коли загинули 11 людей.

Зазначається, що курдське націоналістичне озброєне угрупування в Туреччині «Соколи свободи Курдистану» бореться за незалежну курдську державу в південно-східній Туреччині. Угруповання, яке було сформовано в 2004 році, почало здійснювати теракти.

Нагадаємо, вибухи в Стамбулі відбулися увечері 10 грудня, в районі Бешикташ біля стадіону Vodafone Arena, через дві годину після завершення матчу, в якому зустрілися дві турецькі команди. Кількість загиблих склала 38 осіб, серед загиблих - 30 співробітників правоохоронних органів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: