Порошенко підписав мораторій на перевірки бізнесу до кінця 2017 року

Читать на русском
Петро Порошенко підписав закон про мораторій на держнагляд у госпдіяльності до кінця 2017 року.

Президент України Петро Порошенко підписав закон №1728-VIII «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», ухвалений Верховною Радою 3 листопада 2016 року.

Про це повідомляється на офіційному сайті Глави держави, передає «Слово і Діло».

Закон встановлює до 31 грудня 2017 року мораторій на проведення органами державного контролю планових заходів здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

У 2016 році Петро Порошенко виконав кожну п'яту свою обіцянкуУ 2016 році український Глава держави Петро Порошенко виконав 22% обіцянок. Зокрема, збільшив контрактну складову ЗСУ.

Документ також визначає підстави та випадки, коли держнагляд здійснюється: до 31 грудня 2017 року позапланові заходи держнагляду здійснюються за письмовою заявою суб'єкта господарювання за його бажанням, за рішенням суду, в разі аварії, смерті в результаті нещасного випадку, що був пов'язаний із діяльністю суб'єкта господарювання.

Позапланові заходи державного нагляду на підставі обґрунтованого звернення фізичної особи про порушення суб'єктом господарювання його законних прав проводиться органом держнагляду за погодженням Державної регуляторної служби, яка до початку проведення контролю зобов'язана оприлюднити це узгодження на своєму офіційному веб-сайті. Без цього проведення позапланового держнагляду забороняється. Зокрема, суб'єкти господарювання, згідно із законом, мають право не допускати посадових осіб органу держнагляду без пред'явлення відповідного узгодження.

Криза 2017 року: експерт розповів, що стане форпостом нових конфліктів і скандалівПолітичний експерт розповів, що може послужити причиною для нових скандалів та спровокувати політичну кризу в 2017 році.

Дія закону не поширюється на відносини, що виникають під час проведення контролю органом державного регулювання діяльності у сферах енергетики і комунальних послуг, органом-державним регулятором ринку цінних паперів, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику в сферах безпеки харчових продуктів тощо.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його оприлюднення, та діє до 31 грудня 2017 року включно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 січня 2017 року Україна долучиться до плану ОЕСР із протидії розмиванню податкової бази (план BEPS), що спростить бізнес.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: