Мінфін спрощує умови бізнесу з 1 січня

Читать на русском
План BEPS – це єдині правила гри, які допомагають боротися зі спекуляціями, а також створюють рівні умови для всіх гравців.

З 1 січня 2017 Україна долучиться до плану ОЕСР з протидії розмиванню податкової бази (план BEPS), що спростить бізнес.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-служба міністерства фінансів України, передає «Слово і Діло».

«Трохи хороших новин із Парижа: з 1 січня 2017 року з Україною буде легше вести бізнес, адже ми долучаємося до Плану BEPS із боротьби з ухиленням від оподаткування, розробленого Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)», – йдеться в повідомленні.

Міністр фінансів Олександр Данилюк передав офіційного листа генеральному секретарю ОЕСР Хосе Анхелю Гурріа в Парижі, що є підтвердженням того, що Україна долучилася до Плану BEPS (Base erosion and Profit Shifting) із 1 січня 2017 року.

«Сьогодні існує багато зловживань, пов'язаних із тим, що в різних країнах правила оподаткування відрізняються. Це призводить до недобросовісної конкуренції та недоотримання податків. План BEPS – це єдині правила гри, які допомагають боротися зі спекуляціями, а також створюють рівні умови для всіх гравців», – зазначив Данилюк.

«Долучення України до BEPS є позитивним сигналом для інвесторів. Це стимулюватиме міжнародну торгівлю й сприятиме зростанню нашої економіки», – запевняють у Міністерстві.

Як рповідомлялося раніше, Національна рада реформ затвердила запровадження податку на виведений капітал замість чинного податку на прибуток із 1 січня 2018 року.

Нагадаємо, що НБУ вніс зміни до порядку індивідуального ліцензування валютних операцій, обмеживши умови легального виведення капіталу з країни особами, які ховаються від влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: