Кабмін встановив компенсації на бензин переселенцям з інвалідністю

Читать на русском
Кабінет міністрів встановив компенсації на бензин та ремонт автомобілів переселенцям з інвалідністю.

Кабмін надав право на отримання грошових компенсацій на бензин, ремонт, технічне обслуговування й транспортне обслуговування особам з інвалідністю, які переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції й мають право на отримання автомобіля безкоштовно або на пільгових умовах.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики з посиланням на рішення уряду, пишуть «Українські новини», передає «Слово і Діло».

Половина переселенців не мають наміру повертатися на колишнє місце проживання – опитуванняРезультат опитування Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) свідчить, що 48% внутрішньо переміщених осіб не мають наміру повертатися в колишнє місце проживання.

Також документом врегульовано порядок отримання грошової компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів особами з інвалідністю, які мають право на забезпечення автомобілями без медичних показань.

Крім того, визначено порядок призначення та виплати грошової компенсації особам з інвалідністю, які перебувають у черзі на забезпечення автомобілем як сім'я, що складається з 2 або більше осіб з інвалідністю.

Раніше Кабмін запровадив вилучення наданого особі з інвалідністю автомобіля, якщо в неї сплив термін дії висновку обласної медико-соціальної експертної комісії або групи інвалідності та відповідні документи не були відновлені протягом 6 місяців.

Раніше Президент України Петро Порошенко схвалив посилення підтримки прав людей з інвалідністю.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України збільшив на 479 млн 253,8 тис. грн витрати на щомісячну адресну допомогу тимчасово переміщеним особам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: