МінАПК пропонує обмежити імпорт птиці з Євросоюзу

Читать на русском
У Міністерстві аграрної політики побоюються поширення пташиного грипу з Європейського Союзу.

Міністр аграрної політики й продовольства Тарас Кутовий запропонував Кабміну запровадити тимчасові обмеження на імпорт птиці з тих країн Євросоюзу, в яких зафіксовані спалахи пташиного грипу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Європейський Союз хоче запровадити регіональний принцип. Переконаний, що має бути дзеркальний підхід. Тобто, якщо регіоналізація діє в них, вона має діяти і в нас», – повідомив міністр.

У відомстві зазначили, що до ЄС спрямована детальна інформація про заходи, вжиті Україною для ліквідації захворювання пташиного грипу в Херсонській області. Сьогодні діє заборона вивозу м'яса птиці й продуктів з нього з усієї території України до ЄС. Зараз іде робота над впровадженням регіоналізації з метою відновлення експорту з областей України, вільних від грипу птиці.

Нагадаємо, раніше Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів України отримала офіційне повідомлення про заборону експорту до ЄС м'яса птиці й продуктів з неї з усієї території країни до ЄС у зв'язку з реєстрацією високопатогенного пташиного грипу (H5) у Херсонській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: