В МЗС розповіли, коли Гройсман здійснить робочий візит до Ізраїлю

Читать на русском
В МЗС запевнили, що українська сторона ретельно готувалася до голосування за резолюцію Ради безпеки ООН.

У Міністерстві закордонних справ України висловили сподівання, що в 2017 році відбудеться офіційний візит прем'єр-міністра Володимира Гройсмана до Ізраїлю.

Про це заявив директор департаменту країн Близького Сходу та Африки МЗС Андрій Заєць в ефірі «5 каналу» ввечері в понеділок, 26 грудня, передає «Слово і Діло».

«Нехай емоції вляжуться, це дозволить нам забезпечити прогрес у конкретних питаннях. І тоді візит прем'єр-міністра буде ще більш результативним, ніж він був би сьогодні, в день 25-річчя дипломатичних відносин між нашими країнами», – заявив він.

Посол Ізраїлю зустрівся з українськими дипломатамиВ Міністерстві закордонних справ України відбулася зустріч дипломатів з послом Ізраїлю Еліавом Бєлоцерковскі.

Він також запевнив, що українська сторона ретельно готувалася до голосування за резолюцію Ради безпеки ООН щодо будівництва поселень на західному берегу річки Йордан.

«Були зважені всі «за» й «проти», й у результаті було ухвалено рішення керівництвом, яке було реалізовано постійним представником України в ООН», – наголосив Заєць.

Як повідомлялося, Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію, в якій закликає Ізраїль припинити будівництво незаконних поселень на території Палестини. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що він не буде дотримуватися результатів голосування ООН.

Він дав розпорядження скасувати запланований візит до країни прем'єр-міністра України Володимир Гройсмана за «антиізраїльське» голосування України в Раді безпеки ООН. Глава українського уряду переніс офіційний візит у Тель-Авів на невизначений термін.

За даними ізраїльських ЗМІ, Нетаньяху розпорядився звести до мінімуму робочі відносини з представниками 12 країн, у тому числі України, в зв'язку з голосуванням за резолюцію Ради безпеки ООН 23 грудня.

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу» про наслідки, що чекають на Україну після скандалу з резолюцією щодо Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: