Аваков прокоментував «антиізраїльське» голосування України у Радбезі ООН

Читать на русском
Аваков підтримує розгляд питання голосування України за резолюцію РБ ООН щодо Ізраїлю на засіданні Кабміну.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає за необхідне розглянути питання голосування України за резолюцію Ради безпеки ООН, яка закликала Ізраїль припинити будівництво поселень на палестинських територіях, на засіданні Кабінету міністрів України.

Про це міністр написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Голосування проти Ізраїлю в ООН виглядає дивним і непродуманим. Цей факт необхідно розглянути на найближчому засіданні Кабміну», – повідомив міністр.

Раніше, прем'єр-міністр Володимир Гройсман переніс візит в Ізраїль, який раніше планувався на 27-28 грудня, на невизначений термін.

Екс-президента Ізраїлю достроково випустили з в'язниціКолишнього президента Ізраїлю Моше Кацава, якого звинуватили в згвалтуванні, достроково звільнили.

Скасування візиту пов'язане з ситуацією довкола голосування в РБ ООН за резолюцію, яка закликала Ізраїль припинити будівництво поселень на палестинських територіях. З 15 членів Ради Безпеки ООН 14, включаючи Україну, проголосували за резолюцію і тільки США утрималися, але при цьому не скористалися своїм правом вето.

Ізраїльська сторона досить негативно відреагувала на результати голосування, в тому числі в ізраїльських ЗМІ шириться чимало критики на адресу позиції України в даній ситуації.

Нагадаємо, раніше Ізраїль припинив співпрацю з ЮНЕСКО, після того як організація прийняла резолюцію про святих місцях Єрусалиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: