Українського політв'язня Коломійця етапували з Криму в Росію

Читать на русском
За словами дружини засудженого в Криму учасника Євромайдану Андрія Коломійця, поки що його везуть у Краснодар.
Учасник Євромайдану Андрій Коломієць

Засудженого в Криму учасника Євромайдану Андрія Коломійця в середу, 16 листопада, вивезли в російський Краснодар.

Про це в коментарі «Українському тижню» повідомила дружина політв'язня Галина Коломієць, передає «Слово і Діло».

Де саме розмістять засудженого, жінка не знає.

«Про це не повідомляють нікому, навіть йому. Коли – йому кажуть, а куди – ні», – розповіла Галина Коломієць.

Зазначимо, раніше з'являлася інформація про те, що Андрія Коломійця планують етапувати в Краснодар, і це могло зірвати процедуру одруження українця з громадянкою Росії Галиною Заліхановою. Проте вони одружилися в СІЗО 15 листопада, жінка оприлюднила у Facebook свідоцтво про одруження.

Захист Сущенка веде переговори про визнання журналіста політв'язнемАдвокат Марк Фейгін повідомив про те, що тема визволення Сущенка буде порушуватися на форумі у Вільнюсі.

В червні українського активіста Євромайдану Андрія Коломійця в анексованому Росією Криму засудили до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Відзначимо, що українця затримали на території Кабардино-Балкарії в травні 2015 року за підозрою в зберіганні наркотиків. Після затримання українця привезли до Криму й звинуватили в замаху на вбивство двох кримських «беркутівців». З доказів у обвинувачення, за словами адвоката, є лише дві чорно-білі фотографії нібито обгорілої форми цих «беркутівців».

Адвокат Коломійця заявляв про перешкоджання в оскарженні вироку. Російська правозахисна організація «Меморіал» вважає Андрія Коломійця політв’язнем і вимагає його негайного звільнення.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України закликає міжнародну спільноту посилити тиск на РФ для визволення всіх українських політв'язнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: