Український і російський омбудсмени обміняються візитами

Читать на русском
Уповноважені з прав людини України та Російської Федерації обміняються візитами й відвідають ув'язнених.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини України Валерія Лутковська найближчим часом прибуде до Росії, де відвідає ув'язнених громадян України. Своєю чергою, уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова відвідає росіян, які відбувають покарання в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Капітал».

«Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова та уповноважений Верховної ради України Валерія Лутковська досягли домовленості про організацію відвідування ними деяких категорій засуджених громадян Росії та України, які відбувають покарання в пенітенціарних установах на території, відповідно, України й Росії», – сказав радник російського омбудсмена Олексій Зловедов.

За його словами, поїздки обумовлені бажанням уповноважених «ознайомитися на місці з умовами утримання ув'язнених, а також розглянути можливі варіанти реалізації щодо конкретних випадків наявного в міжнародній практиці права засуджених на відбування покарання на території держави свого громадянства».

Відзначається, що терміни відвідувань зараз узгоджуються.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з практикою незаконних переміщень у Російській Федерації громадян України, які відбувають покарання на окупованій території АР Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: