КМДА профінансує ремонт столичних тепломереж

Читать на русском
Київська міськадміністрація направить 70 мільйонів гривень на ремонт столичних тепломереж в 2017 році.

Київська міська держадміністрація направить 70 мільйонів гривень на ремонт найбільш аварійних ділянок столичних тепломереж в 2017 році.

Про це собщает «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми не виділяли кошти на теплоенергетику. Однак, з огляду на факт завершення контракту з «Київенерго», а сьогоднішній стан обладнання є незадовільним, ми починаємо ремонтувати тепломережі і замінювати їх новими енергозберігаючими. Виділяємо 70 млн грн на ремонт найбільш аварійних теплових мереж. Повинні поміняти близько 15 км за ці гроші», - сказав заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Він також додав, що в 2017 році столична влада планує направити 15,9 млн грн на установку індивідуальних теплових пунктів (ІТП), лічильників тепла та впровадження системи дистанційного регулювання теплопостачання в установах бюджетної сфери.

Крім того, за словами чиновника, в декількох бюджетних установах Києва передбачається впровадити альтернативні джерела енергії - сонячні колектори, панелі, теплові насоси. На їхню термомодернізацію буде виділено 30 млн грн.

Крім цього, до 30 млн грн з 20 млн грн в 2016 році зросте фінансування міської програми утеплення багатоквартирних житлових будинків «70 на 30» для організацій співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і житлово-будівельних кооперативів (ЖБК).

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що влада Києва не має наміру продовжувати концесійну угоду з управління столичними тепломережами з ПАТ «Київенерго».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: