Україна виконала лише 20% угоди про асоціацію з ЄС

Читать на русском
Найбільш успішними виявилися сфери державних закупівель та енергетика, де ведеться системна робота по наближенню українського законодавства до законодавства ЄС.

На сьогодні Україна повністю виконала лише 8 зобов'язань щодо Угоди про асоціацію з ЄС, ще 28 зобов'язання проходять процедуру адаптації, по ще 8 адаптація взагалі не відбувається.

Про це говорять результати дослідження «Україна і Угода про асоціацію: моніторинг виконання з 1 липня - 1 листопада 2016», повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на «РБК-Україна».

Як повідомляється, за період з 1 липня 2016 - 1 листопада 2016 Україна повинна адаптувати 44 акту ЄС в сферах енергетики, навколишнього середовища, громадського здоров'я, соціальної політики, діяльності компаній, оподаткування і державних закупівель.

Найбільш успішними виявилися сфери державних закупівель та енергетика, де ведеться системна робота по наближенню українського законодавства до законодавства ЄС.

В інших сферах робота по виконанню євроінтеграційних зобов'язань зараз знаходиться на різних стадіях виконання. Наприклад, адаптація законодавства в сфері охорони навколишнього середовища зовсім припинилася.

Найбільшою перешкодою для своєчасної адаптації норм ЄС в Україні стало затягування парламентом розгляду і прийняття відповідних законопроектів, повільна і забюрократизована процедура узгодження проектів нормативно-правових актів на рівні Кабінету Міністрів, і недостатня кадрова спроможність державних органів розробляти якісні проекти таких актів.

В Європарламенті дали пояснення щодо розгляду безвізового режиму для УкраїниПитання надання Україні безвізового режиму буде винесене на голосування в Європейському парламенті відразу після завершення міжінституційних переговорів.

Угода про асоціацію передбачає для України зобов'язання імплементувати близько 350 європейських актів до 2025 року.

Раніше віце-прем'єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що в наступному році Україна та Європейський союз підпишуть низку угод в телекомунікаційній сфері.

Нагадаємо, що ситуація в сфері впровадження пунктів асоціації з ЄС ще сумніше, ніж з безвізовим режимом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: