В Європарламенті дали пояснення щодо розгляду безвізового режиму для України

Читать на русском
Питання надання Україні безвізового режиму буде винесене на голосування в Європейському парламенті відразу після завершення міжінституційних переговорів.
Фото з відкритих джерел

Питання надання Україні безвізового режиму буде винесене на голосування в Європейському парламенті відразу після завершення міжінституційних переговорів, а дата 3 квітня 2017 року не є обов'язковою.

Таке пояснення дали в Європарламенті, відповідаючи на запитання про нову дату розгляду скасування віз для українців замість 2 лютого, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Рютте повідомив, хто виграє від зриву ратифікації Угоди з УкраїноюОчільник уряду Нідерландів Марк Рютте заявив, що зрив процесу ратифікації Угоди про асоціацію між ЄС та Україною стане найбільшим подарунком Володимиру Путіну.

«Ніхто нічого не переносив. Жодних офіційних рішень із цього приводу не ухвалювалося, адже дата може бути змінена. Річ у тім, що як тільки Рада ЄС оголосить про початок міжінституційних переговорів, їх можна буде завершити за один день і поставити питання на голосування на найближче пленарне засідання. Завдання Європарламенту ˜– затвердити це рішення якомога раніше», – констатували в ЄП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європарламент оприлюднив нову можливу дату розгляду питання про запровадження «безвізу» для українців – 3 квітня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: