Комісар ЄС сподівається, що безвізовий режим для України і Грузії запрацює на початку весни

Читать на русском
Єврокомісар із питань внутрішніх справ, міграції та громадянства Дімітріс Аврамопулос висловив надію, що безвізовий режим буде наданий на початку весни.

Європейський комісар з питань міграції та внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос висловив надію, що Угода про лібералізацію візового режиму для України та Грузії запрацює на початку весни.

Про це повідомляє прес-служба ЄК, передає «Слово і Діло».

«Ухваливши цей посилений механізм зупинення, ми зможемо продовжити нашу стратегію щодо лібералізації візового режиму на основі сильних гарантій. Я радий дізнатися, що «тріалог» щодо лібералізації візового режиму для Грузії був успішним, і я чекаю того ж результату для України», – сказав єврокомісар.

Європарламент переніс розгляд безвізового режиму УкраїниЄвропарламент переніс розгляд питання про надання Україні безвізового режиму на 1 лютого 2017 року.

За його словами, ці дві країни «ухвалили низку реформ для виконання «дорожніх карт» із лібералізації візового режиму, і тепер час надати їх громадянам безвізові поїздки в Європу».

«Наш спільний пріоритет зараз полягає в прискоренні процедури набуття чинності механізму призупинення, а також ухвалення пропозицій щодо лібералізації візового режиму для Грузії та України. Ми маємо виконати зобов'язання, дані нашим партнерам», – підкреслив Аврамопулос.

Комісар ЄС також додав, що «правильна реалізація безвізового режиму для Грузії й України буде лише взаємовигідним зміцненням культурних та економічних обмінів і зміцненням мобільності між цими країнами та державами-членами ЄС».

«Я сподіваюся, що це стане реальністю на початку весни завдяки угоді про механізм зупинення, який ми сьогодні обговорюємо», – зазначив Аврамопулос.

Нагадаємо, що члени Європейського парламенту та Ради ЄС досягли згоди щодо лібералізації візового режиму для Грузії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: