ЄК відклала рішення про запровадження віз для громадян США

Читать на русском
В Європейській комісії відклали ухвалення рішення про те, чи слід заблокувати безвізовий режим для американців.

Європейська комісія відклала ухвалення рішення про те, чи слід заблокувати безвізовий режим для американців.

Про це повідомляє EUobserver, передає «Слово і Діло».

Єврокомісія зобов'язана піти на такий крок, тому що США пред'являють візові вимоги для болгар, хорватів, кіпріотів, поляків та румунів, які є громадянами ЄС.

В Європарламенті дали пояснення щодо розгляду безвізового режиму для УкраїниПитання надання Україні безвізового режиму буде винесене на голосування в Європейському парламенті відразу після завершення міжінституційних переговорів.

В Єврокомісії заявили, що хотіли б провести переговори з новою американською адміністрацією, перш ніж приймати рішення, та пообіцяли оприлюднити доповідь у червні наступного року.

У квітні цього року сплив 24-місячний термін, протягом якого, згідно з візовим регламентом ЄС, США мали скасувати наявний односторонній візовий режим для Польщі, Румунії, Болгарії, Хорватії та Кіпру, оскільки всі країни-члени ЄС уже запровадили передбачений регламентом двосторонній безвізовий режим.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час телефонної розмови обговорив із президентом Європейської Ради запровадження безвізового режиму й завершення ратифікації Угоди про асоціацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: