В МЗС розповіли, коли Нідерланди можуть завершити ратифікацію асоціації Україна-ЄС

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України спрогнозували дату завершення Нідерландами процесу ратифікації асоціації Україна-Євросоюз.
Олена Зеркаль

Завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом може відбутися в січні 2017 року.

Про це на прес-конференції в Києві заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Вчора в парламенті Нідерландів пройшли слухання, на яких виступав прем'єр-міністр Рютте, і на цих слуханнях всі політичні партії мали можливість висловити свої позиції щодо подальшого завершення ратифікації Угоди про асоціацію. Зараз я оптимістично налаштована щодо завершення цієї процедури вже в січні», – сказала Зеркаль.

За її словами, завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію вирішили підтримати не лише коаліційні політичні сили, а й Партія зелених.

«Це розблокує процес ратифікації в парламенті Нідерландів, принаймні в Нижній палаті», – зазначила заступник міністра.

Нагадаємо, раніше Нідерланди хотіли розширити свої пропозиції щодо асоціації з Україною на всі країни ЄС. Пізніше, після узгодження з ЄС, Президент України Петро Порошенко розповів про результати переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: