Якщо Україна не вирішить питання Донбасу, агресор зробить це за нас – експерт

Читать на русском
Микола Сунгуровськийдиректор військових програм

Скільки б домовленостей не було, «режим тиші» не буде збережений.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, аналізуючи інформацію про те, що Тристороння контактна група погодила новий «режим тиші» з 24 грудня.

«Немає жодних підстав вважати, що РФ змінила свою тактику. В останній концепції про зовнішню політику РФ немає навіть натяку на те, що Росія змінює свої цілі щодо України. РФ не збирається змінювати свої способи взаємодії ані з Україною, ані з Європою, ані з Америкою», – вважає експерт.

На його думку, РФ підлаштовуватиметься під ті зміни, які відбудуться після інавгурації Трампа.

«Що це означатиме для України, складно сказати. Наступний рік – це вступ на посаду нового президента США, вибори у Франції, Німеччині. У що це виллється, поки не зовсім зрозуміло, але поки не видно, що це буде на користь України. Однозначно, чекати Україні далі – неправильно», – зазначив він.

Уже три роки говорять про необхідність власної стратегії щодо Донбасу, а вона досі ходить колами, невідомо в яких інстанціях.

«Як тоді можна говорити про врегулювання конфлікту? Чекати, що все само собою вирішиться? Такого ніколи не буде», – зазначив експерт.

«Якщо ти не маєш своєї стратегії, то живеш або за стратегією свого партнера, або агресора. Інакше не буває», – констатував Микола Сунгуровський.

Нагадаємо, днями провідний військовий експерт МГІМО Михайло Александров заявив, що РФ має дочекатися масштабного порушення перемир'я на Донбасі з боку ЗСУ, щоб розпочати повномасштабну війну проти Києва. Група «Інформаційний супротив» у особі Дмитра Тимчука направила до СБУ запит із проханням дати оцінку цій заяві й порушити кримінальне провадження через «людоїдські заклики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: