ОБСЄ до кінця не обізнана про ситуацію на Світлодарській дузі – Хуг

Читать на русском
Заступник голови СММ ОБСЄ на Донбасі Александр Хуг заявив, що активність на Світлодарській дузі не припинилася.
Александр Хуг

Перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що спостерігачі Організації через обстріли відступили від Світлодарської дуги.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо».

Він також додав, що на Світлодарську дугу припадає половина від усієї кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі.

«Інтенсивність цих дій можна зрозуміти через те, що наші спостерігачі в підконтрольному урядові Світлодарську спостерігали в неділю: тільки за 6 годин вони чули 700 вибухів, 680 з яких вони оцінили як постріли з артилерії калібром 122 мм і 20 танкових пострілів. Неподалік від Дебальцевого, який контролюється так званою ДНР, інші спостерігачі ОБСЄ вночі в суботу чули, за їхніми словами, 12 пострілів з реактивних систем залпового вогню, на наступний день вони чули ще 43 постріли з РСЗВ, а також 1900 вибухів невизначеного походження», - зазначив Хуг.

За його словами, бойова активність досі не згасає в районі Світлодарська-Дебальцевого.

«Тільки вчора наші спостерігачі там зафіксували понад 1100 вибухів. В результаті наші патрулі були змушені відступити трохи в деяких випадках. І, врешті-решт, ми до кінця не впевнені, що насправді там відбувається», - підкреслив перший заступник керівника СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, в період з січня по листопад 2016 року ОБСЄ зафіксувала 83 смерті мирних громадян на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: