У США на Різдво прогнозують терористичні акти

Читать на русском
Влада США попередила про можливість здійснення терактів на різдвяні і новорічні свята прихильниками Ісламської держави.

Федеральне бюро розслідувань заявило про можливі напади терористичного угрупування «Ісламська держава» під час новорічних свят.

Про це повідомляє прес-служба бюро, передає «Слово і Діло».

В американському відомстві вважають, що ймовірні терористичні акти можуть відбутися під час різдвяних церковних служб.

Тероризм як вистава. Колонка Віктора ТрегубоваВбивця російського посла в Анкарі доніс своє послання про те, що керівництву РФ не сховатися від відплати, вважає журналіст Віктор Трегубов.

«ФБР відомо про декілька онлайн-публікацій із закликами до атак проти американських церков. Як і завжди в подібних випадках, ФБР слідкує за ситуацією, з'ясовуючи, наскільки правдоподібними є такі загрози», - зазначили правоохоронці.

Причиною занепокоєння спецслужб США стала публікація на сайті ІДІЛ переліку церков. Також американським туристам пропонують не відвідувати у свята Єгипет та Йорданію, оскільки саме вони можуть жертвами терористів.

Нагадаємо, 19 грудня стався терористичний акт на різдвяному ярмарку в Берліні, який відбувся на площі біля меморіальної церкви кайзера Вільгельма. Вантажний автомобіль врізався в натовп людей та проїхав 50-80 метрів. Внаслідок страшної події 12 осіб загинули, а 48 отримали поранення.

Серед жертв теракту є громадянин України. Таку інформацію оприлюднила німецька поліція.

Нагадаємо, раніше Єврокомісія розробила пакет заходів по боротьбі з фінансуванням тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: