ЄС посилює боротьбу з фінансуванням тероризму

Читать на русском
Європейська комісія прийняла пакет заходів по зміцненню потенціалу ЄС у боротьбі з фінансуванням тероризму та організованою злочинністю.

Єврокомісія розробила пакет заходів по боротьбі з фінансуванням тероризму.

Про це повідомляє Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

Серед іншого, планується поліпшити так звану Шенгенську інформаційну систему обміну даними між країнами-членами ЄС та посилити охорону зовнішніх кордонів Євросоюзу.

ІДІЛ взяв на себе відповідальність за теракт у БерлініТерористична організація Ісламська держава взяла на себе відповідальність за теракт на різдвяному ярмарку в Берліні.

Пропонується зіставляти дані на підозрюваних і в тих випадках, коли їх особа не встановлена, але на місці злочину виявлено їх відбитки пальців. Країнам-членам ЄС пропонується забезпечити необмежений доступ до баз даних європейського поліцейського відомства Європол.

Ще один із заходів - посилення контролю над перевезенням готівки та золота під час перетину кордону ЄС. Підозрілих осіб перевірятимуть навіть у тих випадках, коли вони ввозять у ЄС менше дозволених 10 тисяч євро.

Крім того, митники отримають більше повноважень при контролі з готівковими коштами та банківськими картами, що пересилаються поштою.

Нагадаємо, що 12 грудня на засіданні Ради Безпеки ООН було ухвалено резолюцію щодо зміцнення механізмів взаємної правової допомоги в обробці та збиранні доказів по тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: