Радбез ООН ухвалив резолюцію щодо боротьби з тероризмом

Читать на русском
Україна виступила одним з авторів резолюції Радбезу ООН щодо зміцнення механізмів боротьби з тероризмом.

У понеділок, 12 грудня на засіданні Ради Безпеки ООН було ухвалено резолюцію щодо зміцнення механізмів взаємної правової допомоги в обробці та збиранні доказів по тероризму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Відзначається, що одним з авторів цієї резолюції виступила Україна.

Нова резолюція закликає держави обмінюватися інформацією про іноземних бойовиків-терористів і терористичні організації, в тому числі біометричними та біографічними даними. У документі йдеться про важливість співпраці між судовими та правоохоронними органами щодо злочинів, пов'язаних з тероризмом.

«Рада Безпеки ООН закликає держави розглянути, де це доречно, можливість зниження ступеня секретності розвідувальних даних для службового користування про загрозу, що подається іноземними бойовиками-терористами», - наголошується в резолюції.

Члени Ради рекомендували розглянути питання про розширення доступу до поліцейської інформаційної мережі Інтерполу.

В одному з пунктів нової резолюції міститься заклик до всіх держав домагатися того, щоб виконавці і організатори терористичних актів та їхні посібники не зловживали статусом біженця і щоб посилання на політичні мотиви не служили підставою для відхилення прохань про видачу осіб, підозрюваних в причетності до тероризму.

Нагадаємо, раніше Генасамблея ООН на позачерговому засіданні закликала припинити бойові дії в Сирії і бої в Алеппо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: