Новий король Таїланду амністував половину ув'язнених країни

Читать на русском
Новий король Таїланду Рама Х, в честь своєї коронації, оголосив амністію майже для половини ув'язнених королівства.
Рама Х

Новий король Таїланду Рама Х, в честь свого сходження на трон, оголосив амністію майже для половини ув'язнених королівства. Близько 150 тисяч засуджених або повністю амністують, або пом'якшать для них покарання.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Ліга.net».

«Це перша можливість у Його Величності продемонструвати милосердя з дня сходження на трон», - йдеться в повідомленні королівської газети.

Відповідно до указу монарха, будуть помилувані ті, хто за вироком суду зайнятий на соцроботах або був засуджений на невеликі терміни тюремного ув'язнення (до трьох місяців). На пом'якшення покарання можуть розраховувати ті, хто відбули щонайменше третину терміну, ті, хто «сидить» останній рік, і частина в'язнів старше 60 років.

Під амністію потрапляють раніше умовно-достроково звільнені під поручительство, тяжкохворі ув'язнені, сліпі, а також ті, хто відбувають термін за образу влади. Будь-яка образа монарха або його оточення може спричинити за собою кримінальну відповідальність. Наприклад, влітку 2015 року чоловіка засудили до 30 років за образу короля в Facebook.

При цьому найвищу міру покарання для всіх, кому вона була призначена, замінено на довічне ув'язнення. Вбивць і гвалтівників милість монарха не торкнеться.

За даними влади Таїланду, в країні більше 320 тисяч ув'язнених, причому близько 70% з них відбувають термін за злочини, пов'язані з наркотиками.

Нагадаємо, раніше Маха Вачіралонгкорн, єдиний син померлого короля Пхуміпона Адульядета, був оголошений новим королем Таїланду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: