Україна вшосте подасть на Росію до Європейського суду

Читать на русском
На початку наступного року Україна подасть уже шостий позов на Росію до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо подій на Донбасі та в Криму у 2015-2016 роках.
Наталія СевостьяноваФото: прес-служба Мін'юсту

На початку наступного року Україна подасть уже шостий позов на Росію до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо подій на Донбасі та в Криму в 2015-2016 роках.

Про це заявила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Шостий позов до ЄСПЛ ще не поданий, ми поки на стадії підготовки, акумулюємо всю інформацію. Думаю, що на початку наступного року шостий позов буде поданий», – розповіла Севостьянова.

За її словами, Мін'юст при підготовці позову «пише хронологію подій».

Гаага розглядає події Майдану, Донбасу та Криму в одному досьє – ГПУУ Генеральній прокуратурі України розповіли про розгляд Міжнародним судом справ Майдану, Донбасу та окупації Криму.

«Суд може ухвалити рішення розділити документи на дві частини (щодо Донбасу та щодо Криму – Ред.)», – вважає Севостьянова.

Перший заступник міністра юстиції пояснила, що відсутність поспіху з подачею чергового позову пояснюється тим, що Україна сфокусувалася на перших двох позовах до ЄСПЛ, які суд почав розглядати.

Нагадаємо, лондонський суд розгляне позов щодо «кредиту Януковича» в січні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: