Відставка Авакова та крок до перевиборів: експерт назвав ключові умови політичних змін

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

У найближчій перспективі відставка Авакову не загрожує.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи перспективу домогтися перевиборів через відставку голови МВС у зв'язку з трагедією в Княжичах.

«Той факт, що депутати, які орієнтуються на Авакова, проголосували за Держбюджет, означає, що певне непорозуміння, яке, можливо, виникло між Аваковим та Президентом після інциденту в Княжичах, подолано. Тому найближчим часом відставки Авакова не буде», – переконаний політолог.

Щодо дострокових виборів, то «Батьківщина» та «Опоблок», зауважив експерт, дійсно тиснуть, але досягти цього вони можуть лише через вулицю.

«Таких подарунків, як відставка Авакова, їм ніхто не робитиме», – наголосив він.

На його думку, відставка Авакова неминуча, але питання в обставинах.

«Коли виникне ситуація, що Аваковим можна буде пожертвувати без особливих ризиків, це буде зроблено. Це питання часу та обставин», – пояснив Фесенко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв провести розслідування операції в КняжичахСказано 4 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Крім того, щодо перевиборів, підкреслив він, то дострокові вибори можуть відбутися лише через виникнення конституційних передумов для розпуску парламенту або внаслідок системної, масштабної та гострої політичної кризи.

«Конституційні умови очевидні: фіксується, що немає коаліції. Розмови точаться постійно, але механізму фіксації немає. Більше того, за голосуваннями ми бачимо, що парламент працює краще, ніж на початку року. Голосування за Бюджет це засвідчило», – підсумував Володимир Фесенко.

Додамо, за словами генпрокурора Юрія Луценка, Арсен Аваков не має нести відповідальності за трагічні події в Княжичах. В тому, що сталося, винні керівники та виконавці операції.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що ті, хто віддавав накази, які призвели до смерті поліцейських у Княжичах, будуть покарані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: