Ґюлен поклав провину за вбивство посла РФ на владу Туреччини

Читать на русском
Мусульманський проповідник Фетхуллах Ґюлен, який проживає у США, відкинув звинувачення в своїй причетності до вбивства посла Росії в Туреччині Андрія Карлова й поклав цю відповідальність на Ердогана.

Опозиційний до президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана мусульманський богослов Фетхуллах Ґюлен, який проживає у США, поклав відповідальність за смерть російського посла Андрія Карлова на турецьку владу.

Про це він заявив у своєму відеозверненні, пише Associated Press, передає «Слово і Діло».

Таким чином він відповів на звинувачення Анкари на адресу його руху ФЕТО. За словами проповідника, провина за вбивство Карлова лежить саме на владі Туреччини, яка допустила трагедію.

Туреччина обіцяє $1,3 мільйона за затримання соратників ҐюленаВлада Туреччини склали список з 37 членів опозиційного руху проповідника Фетуллаха Ґюлена. Імена восьми осіб включені в червону категорію найбільш небезпечних злочинців.

«Вони (турецька влада – Ред.) не зможуть переконати світ у цих звинуваченнях», – цитує Associated Press слова Ґюлена з приводу заяв турецьких офіційних осіб щодо його причетності до вбивства російського дипломата.

Раніше голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що вбивця російського дипломата був пов'язаний з організацією Ґюлена.

Нагадаємо, раніше в Туреччині невідомий розстріляв у художній галереї посла РФ. У результаті замаху російський дипломат був госпіталізований у критичному стані, а пізніше в МЗС РФ заявили про його смерть. Убивцею виявився 22-річний колишній поліцейський Мевлют Мерт Алтинташ, якого усунули від роботи в рамках розслідування спроби державного перевороту в Туреччині.

Раніше політолог Андрій Горбенко розповів «Слову і Ділу», хто може бути причетним до вбивства посла РФ у Туреччині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: