Росія і Туреччина пропонують провести переговори щодо Сирії в Казахстані

Читать на русском
Туреччина разом із Росією готує переговори щодо міжсирійського врегулювання в Казахстані. В Анкарі відзначають, що Туреччина, Росія та Іран згодні з необхідністю встановлення перемир'я в Сирії.
Фото: Reuters

Туреччина разом із Росією готує переговори щодо міжсирійського врегулюванню в Казахстані.

Про це пише DW, повідомляє «Слово і Діло».

В Анкарі відзначають, що Туреччина, Росія та Іран згодні з необхідністю встановлення перемир'я в Сирії.

Туреччина та Росія планують організувати в Казахстані переговори між представниками сирійської опозиції та уряду. Інформацію про це підтвердив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сьогодні на прес-конференції в Анкарі.

Меркель закликала Путіна до негайного перемир'я в АлеппоКанцлер Німеччини Анґела Меркель у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним закликала його посприяти встановленню перемир'я в сирійському Алеппо та доступу волонтерів гуманітарних організацій до місцевого населення.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що він тісно співпрацює з Туреччиною з метою запуску нового раунду переговорів про припинення вогню на всій території Сирії. При цьому Путін, за словами Чавушоглу, сказав своєму турецькому колезі Реджепу Ердогану, що будь-які нові переговори щодо Сирії, заплановані на території Казахстану, будуть лише доповненням до женевських переговорів щодо міжсирійського врегулювання.

Мевлют Чавушоглу повідомив, що в Казахстані Туреччина не вестиме безпосередньо переговори з представниками сирійського уряду.

Нагадаємо, в грудні Туреччина пропонувала скликати Генасамблею ООН через події в Алеппо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: