Туреччина обіцяє $1,3 мільйона за затримання соратників Ґюлена

Читать на русском
Влада Туреччини склали список з 37 членів опозиційного руху проповідника Фетуллаха Ґюлена. Імена восьми осіб включені в червону категорію найбільш небезпечних злочинців.
За Аділя Оксюза також призначена нагорода в 1,3 млн доларів

Влада Туреччини включили імена 37 членів опозиційного руху проповідника Фетуллаха Ґюлена (FETO) в список розшукуваних осіб.

За упіймання вісьмох з них обіцяно велику грошову винагороду, повідомляє агентство Anadolu, передає «Слово і Діло».

«Імена 37 членів терористичного течії Фетуллаха Ґюлена включені в список розшукуваних осіб. Імена вісьмох з них включені до «червоної» категорії найбільш небезпечних злочинців, за упіймання яких обіцяно грошову винагороду в розмірі 4 млн турецьких лір ($1,3 млн)», - йдеться в повідомленні МВС Туреччини.

Відзначається, що в цей список увійшла і ім'я Аділя Оксюза, що є активним учасником спроби недавнього перевороту в Туреччині.

Туреччина остаточно переходить на бік Москви та відвертається від Заходу – експертСпівголова Фонду енергетичних стратегій припустив, про що Реджеп Ердоган домовлятиметься з Володимиром Путіним на Всесвітньому енергетичному конгресі.

Спроба військового перевороту в Туреччині була здійснена в ніч на 16 липня, але плани заколотників провалилися.

Влада Туреччини вважають, що за невдалою спробою путчу варто Фетуллах Ґюлен. Сам проповідник свою провину заперечує.

Нагадаємо, після спроби державного перевороту турецькі власті почали масштабні чистки. Понад 80 тисяч осіб, серед яких військові, судді, декани та викладачі університетів, журналісти позбулися своїх посад через підозри в підтримці Ґюлена. Були закриті більше двох тисяч організацій.

Зазначимо, що турецька прокуратура склала обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо діяльності руху опозиціонера Фетхуллаха Ґюлена, в якому вимагає засудити його до двох довічних ув'язнень і тюремного терміну на 1900 років, а також штрафу в 2,2 млн трудоднів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: