Експерт про вбивство посла РФ в Анкарі: якщо замішані сирійці, то це лише початок для Путіна

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Те, що відбувається в Сирії, не може пройти для Росії безслідно.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи ситуацію зі вбивством російського посла в Туреччині.

«Сказати про те, чи могли самі росіяни це організувати, досить складно. З одного боку, в РФ період, коли в принципі горизонт здорового глузду зсунувся, тому вони можуть піти на все. З іншого – зрозуміло, що такі жертви, як були в Сирії, не можуть не породжувати радикалізму, тому що те, що відбувається там, є величезною проблемою не лише для одного народу, а й для всього світу», – розмірковує політолог.

«Одна річ, коли ми читаємо в книгах про геноцид, й інша – коли в режимі онлайн спостерігаємо, як знищують населення країни», – додав він, акцентуючи на тому, що відбувається в Алеппо.

Знищення населення в Алеппо не може не породжувати радикалізму, відповідної реакції. Якщо з убивством посла дійсно пов'язані сирійці, то це лише початок для РФ.

З іншого боку, зазначив експерт, РФ може скористатися цим для вибивання своїх умов, щоб Туреччина пішла на поступки в переговорах щодо Сирії.

«Інший момент: чи причетна Росія до вбивства? Якщо судти за останніми роками, то помітно, що в РФ не гребують жодними методами. Є відео, охоронці з'явилися лише потім, хоча це посол у країні, в якій неспокійно», – аналізує Горбенко.

Сирійський конфлікт: війна всіх проти всіхЖурналісти «Слова і Діла» вирішили розібратися, хто бере участь у сирійському конфлікті й чиї інтереси відстоює.

Навіть якщо це ініціювала РФ, все одно це початок відповіді росіянам за Сирію. Сирійці відповідатимуть і РФ нічого не вдіє.

«Правління Путіна починалося з вибухів будинків і завершитися воно може тим самим, але тепер не постановочними подіями. Те, що відбувається в Сирії, не може пройти без відповіді», – проаналізував ситуацію Андрій Горбенко.

Як відомо, вчора в Анкарі на відкритті фотовиставки «Росія очима турків» озброєна людина розстріляла посла РФ в Туреччині Андрія Карлова. Президент Росії Володимир Путін вважає, що вбивство посла РФ здійснено з метою зриву російсько-турецьких відносин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: