Вбивця посла РФ у Туреччині вигукував гасла на захист Сирії

Читать на русском
Турецький поліцейський Мевлют Мерт Алтинташ, розстрілявши дипломата РФ Андрія Карлова, вигукував гасла, з яких випливає, що напад був пов'язаний із російською операцією в Сирії.
Фото: Burhan Ozbilici/AP

Турецький поліцейський Мевлют Мерт Алтинташ, розстрілявши дипломата РФ Андрія Карлова, вигукував гасла, з яких випливає, що напад був пов'язаний із російською операцією в Сирії.

Про це пише в середу видання «Медуза», повідомляє «Слово і Діло».

За даними журналістів, Мевлют Алтинташ 1994 року народження. Він закінчив поліцейську школу в Ізмірі й заступив на службу до відділення спецпризначення в Анкарі. На момент вбивства він був не при виконанні, але, за деякими даними, використав свій жетон, щоб пройти зі зброєю на виставку, де виступав російський посол.

Після вбивства Карлова Алтинташ вигукував гасла на захист Сирії. На суміші арабської та турецької мов він прокричав: «Аллах акбар! Не забувайте про Алеппо! Не забувайте про Сирію! Лише смерть мене зупинить. Всі, хто брав участь у насильстві, заплатять за це, один за одним».

В ЄС і НАТО засудили вбивство російського посла в АнкаріКерівництво ЄС і НАТО засудило вбивство російського посла в Туреччині Андрія Карлова під час виставки в Анкарі.

Після цього Алтинташа застрелили поліцейські, що прибули на місце.

Видання відзначає, що це або схоже гасло зазвичай використовують бойовики «Фронту ан-Нусра», сирійського підрозділу «Аль-Каїди», який до останнього часу контролював східний Алеппо, але потім був вибитий із міста сирійськими військами за підтримки Росії.

Нагадаємо, вчора, 19 грудня, в Анкарі під час відкриття художньої виставки застрелили посла Росії в Туреччині Андрія Карлова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: