МЗС готує пропозиції щодо запровадження візового режиму з РФ – Клімкін

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що його відомство аналізує можливі контрзаходи Росії у відповідь на можливе запровадження Україною візового режиму для російських громадян.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна має рухатися в напрямку того, щоб контролювати, хто приїжджає з Росії.

За його словами, українське МЗС поки аналізує можливість запровадження візового режиму з Росією, повідомляє ТСН, передає «Слово і Діло».

«Зараз це аналізуємо, й потім вийдемо з пропозицією щодо того, як ми це будемо робити, й щодо часових рамок», – зазначив Клімкін.

Безвізовий режим з ЄС: механізм призупинення«Слово і Діло» склало інфографіку щодо реалій безвізового режиму третіх країн з Євросоюзом, а також щодо ухваленого механізму призупинення «безвізу».

Водночас він додав, що після запровадження візового режиму від РФ можна очікувати провокацій. Міністр також зазначив, що «візовий режим – це відносини між цивілізованими країнами».

Нагадаємо, в серпні Клімкін заявляв, що українська сторона за необхідності може порушити питання запровадження візового режиму з Росією.

5 жовтня очільник українського зовнішньополітичного відомства зазначив, що в МЗС знають, як запроваджувати візовий режим із Росією, але «це питання вимагає серйозної політичної обробки й логістики».

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу», чому ЄС схвалив безвізовий режим для Грузії, але блокує його для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: