Киян зобов'яжуть платити за охорону лічильників тепла

Читать на русском
Монтаж охоронних систем планується провести за рахунок міського бюджету, а ось за обслуговування охоронних систем киянам, схоже, доведеться платити самостійно.

Депутати Київради планують доручити Київській міськдержадміністрації встановити охоронні системи на теплові лічильники й шахти ліфтів у багатоквартирних будинках через крадіжки приладів обліку тепла та ліфтового обладнання.

Про це KV стало відомо під час засідання постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства і паливно-енергетичного комплексу, передає «Слово і Діло».

Монтаж охоронних систем планується провести за рахунок міського бюджету, на що буде потрібно близько 10 млн грн. А ось за обслуговування охоронних систем киянам, схоже, доведеться платити самостійно.

Крім того, якщо Київрада підтримає відповідний проект рішення, ПАТ «Київенерго» ще й спробують змусити встановити нові будинкові теплолічильники там, де вони були вкрадені.

Нагадаємо, що Кабмін вирішив нараховувати оплату за центральне опалення для жителів будинків без лічильників, враховуючи середнє споживання будинків, які обладнані приладами обліку.

Органи місцевої влади мають до кінця року забезпечити встановлення лічильників обліку тепла у всіх будинках. Якщо цього не буде зроблено, в Кабміні пообіцяли вжити заходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: