Депутати продовжують тримати більшість дипломатичних паспортів при собі – МЗС

Читать на русском
Станом на 19 грудня на зберіганні в Міністерстві є 38 дипломатичних паспортів народних депутатів України.

Міністерство закордонних справ зберігає 38 із 395 дипломатичних паспортів, оформлених депутатам Верховної Ради, станом на 19 грудня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Станом на 19 грудня на зберіганні в Міністерстві є 38 дипломатичних паспортів народних депутатів України», – йдеться у відповіді МЗС України агентству.

Протягом 2015-2016 років були визнані недійсними 8 дипломатичних паспортів депутатів Ради 8-го скликання, отже 357 диппаспортів перебувають на руках у депутатів.

16 листопада голова фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив, що здає свій диппаспорт на зберігання до МЗС, і закликав інших депутатів вчинити так само. Однак депутат повернув свій диппаспорт лише 30 листопада поточного року.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко запевнив, що здасть свій диппаспорт до МЗССказано 16 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Загалом після 16 листопада, тобто після заклику Ляшка, до МЗС на зберігання повернули 12 диппаспортів депутатів.

Згідно з положенням про диппаспорт, дипломатичні паспорти, оформлені й видані депутатам, підлягають поверненню на зберігання до МЗС протягом 10 днів після завершення терміну, на який вони були видані.

Нагадаємо, що станом на 1 листопада 89 народних депутатів від фракції «Блоку Петра Порошенка» не повернули у встановленому законом порядку дипломатичні паспорти, видані їм для здійснення закордонних відряджень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: