Фракція Ляшка обіцяє здати диппаспорти, які незаконно тримає на руках

Читать на русском
Поки Україна не отримає безвізовий режим з ЄС, депутати зобов’язані здати свої дипломатичні паспорти, заявив у Раді Олег Ляшко, чия фракція є злісним порушником правил користування диппаспортами.
Олег ЛяшкоФото з відкритих джерел

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко закликав усіх колег-народних депутатів здати на зберігання до МЗС свої дипломатичні паспорти.

Таку заяву він зробив сьогодні під час засідання Верховної Ради, пише «Слово і Діло».

На знак протесту проти затягування Європарламентом розгляду питання щодо безвізового режиму для України Ляшко заявив, що здає свій диппаспорт, так само, як і всі депутати його фракції.

«Ось мій дипломатичний паспорт. Я хочу здати цей паспорт. І я звертаюся до кожного народного депутата: поки немає безвізового режиму для всіх українців, здайте кожен свій дипломатичний паспорт – так, як це роблять депутати від «Радикальної партії». Нічого їздити по блату з коханками по зеленій книжечці», – заявив він, закликавши депутатів проходити ті ж самі процедури для отримання віз, що їх проходять прості українці.

Маю чорний Cadillac: розкішне авто, що так і не з’явилося в декларації Ляшка«Слово і Діло» відстежило всю історію про декларування автомобіля Cadillac Escalade, яким користується Олег Ляшко.

Між тим, саме депутат від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук нещодавно «засвітився» в дипломатичному скандалі: очевидці бачили, як він використав свій диппаспорт під час поїздки до Об’єднаних Арабських Еміратів. Як пізніше пояснив сам Мосійчук, це був приватний візит, не пов’язаний ані з роботою, ані з відпочинком: нардеп начебто літав виручати друга, що потрапив у в’язницю в Дубаї. Як би там не було, народні депутати не можуть використовувати свої дипломатичні документи для виїзду за кордон, якщо вони не перебувають у службовому відрядженні.

Звичкою не здавати до МЗС дипломатичні паспорти страждає чи не вся фракція «Радикальної партії» в парламенті. Як з’ясувало «Слово і Діло» раніше, станом на 25 жовтня лише 2 з 21 народного депутата-члена РПЛ здали на зберігання свої диппаспорти до МЗС. Ними виявилися Альона Кошелєва та Тетяна Юзькова. Щодо решти 19, то з них, відповідно до інформаціного листа апарату Верховної Ради, в закордонних відрядженнях, що давали змогу в цей час тримати на руках дипломатичні паспорти, перебували лише шестеро: Олег Ляшко, Ігор Попов, Юрій Чижмарь, Андрій Лозовий, Віктор Вовк та Олексій Кириченко.

Таким чином, фракція РПЛ, лідер якої сьогодні пообіцяв організовано здати депутатські дипломатичні локументи, сама є злісним порушником правил їх використання, встановлених указом Президента від 12 травня 2015 року.

Нагадаємо, раніше низка депутатів прокоментували «Слову і Ділу», чому вони тримають на руках свої диппаспорти. Загалом лише 40 із 258 депутатів, чиї дипломатичні паспорти Міністерство закордонних справ видало на руки, були в зазначений період в офіційних відрядженнях за кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: