В Індії винайшли їстівні пакети

Читать на русском
Індійські розробники винайшли їстівні пакети для продуктів з органічних матеріалів - крохмалю і масел.

Індійська компанія EnviGreen винайшла їстівні пакети для продуктів з органічних матеріалів - крохмалю і рослинних масел.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Новое время».

Повідомляється, що за зовнішнім виглядом і властивостями цей матеріал схожий з пластиком, але на 100 відсотків є органічним, біологічно розкладається і екологічно чистим.

Засновник EnviGreen Ашват Хедж придумав ідею для цих революційних пакетів після того, як зіткнувся зі спробами людей знайти недорогу альтернативу пластиковим пакетам, забороненим в деяких містах Індії. Після чотирьох років досліджень Хедж виявив комбінацію з 12 інгредієнтів, в числі яких картопля, маніока, кукурудза, натуральний крохмаль, рослинне масло, банани, і квіткові масла, яка виглядає як пластик, але не несе шкоди навколишньому середовищу.

Вартість одного мішка EnviGreen приблизно на 35% вище, ніж пластикового пакета, але вигод від його використання більше, ніж додаткових витрат. Пакети EnviGreen розкладаються природним чином менш ніж за 180 днів, а якщо їх помістити в воду при кімнатній температурі, вони розчиняються менш, ніж за один день. А в киплячій воді вони розчиняються приблизно за 15 секунд.

«Ми не використовуємо жодних хімічних препаратів взагалі. Навіть фарба для друку на мішках є органічною », - каже Ашват.

Пакети EnviGreen цілком їстівні, що Хедж з радістю продемонстрував журналістам. Він просто намочив мішок водою і потім проковтнув його з посмішкою на обличчі.

Нагадаємо, раніше міністр екології України Остап Семерак заявив, що сортування сміття повинна проходити не в будинках, а на спеціальних сортувальних лініях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: