Мінекології провело перевірки ринку утилізації небезпечних відходів

Читать на русском
Обсяг українського ринку утилізації та переробки небезпечних відходів сягає близько 10 мільярдів гривень.

Обсяг українського ринку утилізації та переробки небезпечних відходів може досягати 10 мільярдів гривень.

Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України з посиланням на слова міністра Остапа Семерака, пише УНІАН, передає «Слово і Діло».

«Це був штучно закритий ринок із багатомільярдним обігом, на якому ми почали наводити лад. За підрахунками експертів, обсяг ринку може досягати 10 мільярдів гривень», – цитує Семерака прес-служба.

Він повідомив, що Мінекології вже перевірило 35 з 294 підприємств, що працюють у сфері переробки небезпечних відходів, на відповідність ліцензійним умовам.

«25 підприємствам ми анулювали ліцензії, ще 10 – отримали рішення про усунення виявлених порушень. Цього мало для загальних висновків, але тренд уже очевидний», – сказав міністр.

У Мінекології продемонстрували, як на ЧАЕС насувають арку нового укриттяНа Чорнобильській АЕС проходить унікальна операція зі встановлення конструкції вагою в 36 тисяч тонн.

Він зазначив, що уряд уже ухвалив постанову, спрямовану на дерегуляцію умов для ведення господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами, з чіткими механізмами, прописаними в директивах ЄС. Однак про спрощення умов можна буде говорити лише після завершення перевірок усіх ліцензіатів.

«На ринку мають залишитися тільки підприємства з відповідною якісною матеріально-технічною базою, яка дійсно дозволяє переробляти та утилізувати небезпечні речовини як для людей, так і навколишнього середовища», – підкреслив Семерак.

Нагадаємо, 13 липня Кабмін затвердив підготовлені Мінекології ліцензійні умови поводження з небезпечними та особливо небезпечними відходами.

Раніше в Мінекології назвали регіони з найвищим рівнем забруднення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: