Меркель назвала трагедію в Берліні терактом

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала наїзд вантажівки на відвідувачів різдвяного ярмарку в Берліні терактом.

Федеральний канцлер Ангела Меркель виступила із заявою в зв'язку з трагедією на різдвяному ярмарку в Берліні, де вантажівка врізалася в натовп людей.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

За інформацією на цей момент, жертвами терористичного акту стали 12 людей.

У Бельгії затримано десятьох підлітків, які планували теракти на РіздвоУ Бельгії десять підлітків планували здійснити теракти на Різдво, поліція затримала їх в установах закритого типу.

«Особливо буде важко, якщо підтвердиться, що це зробила людина, яка попросила Німеччину про захист і притулок. Це буде особливо неприємно для багатьох німців, які щодня надають допомогу тим біженцям і людям, які дійсно потребують нашого захисту й прагнуть інтегруватися в нашу країну», – заявила Меркель.

Меркель висловила співчуття жертвам атаки й подякувала поліції, лікарям, рятувальникам і пожежникам. Інцидент будуть розслідувати й винні будуть притягнуті до відповідальності та покарані згідно із законом, запевнила канцлер ФРН.

«Ми не хочемо відмовлятися від різдвяних ярмарків, не хочемо жити в страху. Ми хочемо жити вільно й відкрито», – заявила Меркель.

Нагадаємо, ввечері в понеділок, 19 грудня, вантажівка врізалася в натовп людей на різдвяному базарі в центрі західного Берліна. За даними слідства, автомобіль, скоріш за все, був «навмисно спрямований на скупчення людей».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: