У Бельгії затримано десятьох підлітків, які планували теракти на Різдво

Читать на русском
У Бельгії десять підлітків планували здійснити теракти на Різдво, поліція затримала їх в установах закритого типу.

У Бельгії затримали десять неповнолітніх, підозрюваних у плануванні терактів.

Про це повідомляє видання Laatste Nieuws, передає «Слово і Діло».

«Наразі порушені справи проти десятка неповнолітніх, які були завербовані терористичною організацією на вчинення або підготовку терактів. Вони наразі поміщені під варту» - повідомив представник федеральної прокуратури Бельгії Ерік Ван Дер Сіпт.

Німецькі футболісти побоюються терактів у ТуреччиніФутбольні клуби Німеччини не проводитимуть збори в Туреччині через високу ймовірність терактів.

Неповнолітні отримували інструкції з виготовлення бомб і скоєння вбивства через інтернет. Видання повідомляє, що терористична організація «Ісламська держава» в даний час здійснює вербування підлітків в мусульманському середовищі з метою здійснення їх руками терактів у країнах Європи.

Як повідомлялося, у Німеччині 12-річний хлопчик, який підозрюється у зв'язках з екстремістським угрупованням «Ісламська держава», намагався підірвати бомбу на різдвяному ринку в західному місті Людвігсгафен.

Нагадаємо, що сьогодні у центральній Туреччині в провінції Кайсері стався вибух біля автобуса, в якому їхали військовослужбовці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: