У Німеччині депортували першу групу біженців

Читать на русском
На батьківщину відправили 34 людини, чиї прохання щодо притулку були відхилені. Сотні противників жорсткої імміграційної політики влаштували з цього приводу акцію в аеропорту Франкфурта-на-Майні, звідки й відправили спецрейс до Кабула.

Німеччина депортувала першу групу приблизно з 50 афганців, чиї клопотання про надання притулку були відхилені.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Захисники прав біженців повідомили, що літак із депортованими людьми на борту залишив аеропорт Франкфурта, коли сотні демонстрантів скандували заклики до припинення депортацій.

Німеччина минулого року прийняла 890 тисяч мігрантів, переважно з Афганістану, Сирії та Іраку. Берлін прагне прискорити процес надання притулку заявникам, які найбільше потребують притулку, наприклад, сирійцям, що рятуються від громадянської війни в країні.

До Італії прибула рекордна кількість африканських біженцівВ Італію в жовтні прибула рекордна кількість мігрантів. У центрах розміщення біженців у всій Італії зараз перебувають понад 176 тисяч осіб.

Водночас влада Німеччини прискорила вигнання інших кандидатів, зокрема людей, що прагнуть уникнути бідності на Балканах.

Частина районів Афганістану вважаються безпечними для життя. Німеччина намагалася переконати афганських прохачів притулку, яким відмовили, добровільно залишити країну, насамперед шляхом надання фінансових стимулів.

Угода між Берліном і Кабулом нещодавно відкрила шлях для депортації. Лише 18 афганських громадян були депортовані в першій половині 2016 року, при тому, що понад 12,5 тис. афганців отримали наказ залишити територію Німеччини.

Нагадаємо, раніше міністри внутрішніх справ федеральних земель Німеччини на конференції в Саарбрюккені домовилися про необхідність прискорення процедури депортації тих, кому відмовили в статусі біженця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: