Київрада відмінусувала накручені підписи за перейменування проспекту Бандери

Читать на русском
Петиція про перейменування столичного проспекту Бандери набрала необхідну кількість голосів, однак пізніше частину з них відмінусували.
Проспект Бандери

Петиція про перейменування столичного проспекту Бандери на проспект Володимира Великого 19 грудня набрала необхідні для розгляду Київрадою 10 тисяч голосів. Однак, пізніше майже 7 тисяч голосів відняти за підозрою в накручування підписів.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Автор петиції вказав, що Володимир «реально створив велику, потужну та духовну православну державу, кияни просто зобов'язані відзначити на карті Києва його ім'я». Степана Бандеру автор петиції назвав провокаційною особистістю.

Після того, як петиція набрала 10 тисяч голосів, у Київраді виявили, що більша частина підписів, а саме 6880, були віддані не реальними людьми.

«З метою забезпечення виконання ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» для недопущення підписання електронної петиції без участі громадянина, всі голоси в цій петиції, які мали ознаки фальсифікації були відраховані. Всього з ознаками фальсифікації були виявлені і заблоковані 6880 голосів», - повідомили столичні влади.

Раніше з цією петиції з тієї ж причини зняли 2541 голос.

Нагадаємо, в серпні мер Києва Віталій Кличко підписав рішення Київської міської ради про перейменування столичного Московського проспекту на проспект Степана Бандери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: