Всесвітній банк рекомендує призначити незалежну наглядову раду до «ПриватБанку»

Читать на русском
У Світовому банку відреагували на рішення українського уряду про націоналізацію найбільшого банку.

Рішення Кабінету міністрів і Національного банку про націоналізацію «ПриватБанку» є важливим кроком до збереження фінансової стабільності в Україні.

Про це йдеться в заяві Світового банку, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«В подальшому критично важливо призначити професійне правління та незалежну наглядову раду, щоб ефективно реструктурувати «ПриватБанк», захистити вкладників і мінімізувати витрати для платників податків», – підкреслюється в документі.

За словами представників прес-служби Світового банку, таке рішення Кабміну збільшує довіру до банківської системи України.

Націоналізація «ПриватБанку»: хронологія подій«Слово і Діло» вирішило скласти хронологію подій, пов'язаних із рішенням Кабміну про націоналізацію найбільшого банку України.

Також у Світовому банку зазначають, що разом з іншими партнерами й надалі підтримуватимуть Україну в її зусиллях побудувати сильні інститути та впроваджувати реформи у фінансовому секторі.

Нагадаємо, раніше Кабмін підтримав кандидатуру колишнього міністра фінансів Олександра Шлапака на посаду голови правління «ПриватБанку». Також у ЄБРР допустили свою участь у купівлі ПБ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: