В ЄС відреагували на націоналізацію «ПриватБанку»

Читать на русском
Верховний представник Європейського Союзу в закордонних справах Федеріка Могеріні прокоментувала рішення українського уряду про націоналізацію ПриватБанку.
Федеріка Могеріні

Рішення Кабінету міністрів України про націоналізацію «ПриватБанку» гарантує, що всі банки країни відповідають однаковим регуляторним стандартам.

Про це на спільній прес-конференції з першим віце-прем'єр-міністром – міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим у Брюсселі заявила верховний представник Європейського Союзу в закордонних справах Федеріка Могеріні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Дозвольте мені скористатися цією можливістю, щоб висловитися з приводу зусиль прем'єр-міністра, Президента та уряду в ці години з відновленняю впевненості у фінансовому секторі, як ми бачимо, шляхом сміливого рішення націоналізувати «ПриватБанк». Цей крок має допомогти гарантувати, що всі банки в Україні відповідають однаковим регуляторним стандартам, і зробить банківський сектор більш стійким», – заявила Могеріні.

За її словами, такий крок є важливим елементом більшої програми реформ, яку підтримує Євросоюз.

Нагадаємо, раніше президент Європейського банку розвитку та реконструкції привітав націоналізацію «ПриватБанку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: