Луценко заблокував доступ НАБУ до Реєстру досудових розслідувань – Ситник

Читать на русском
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заблокував доступ Національного антикорупційного бюро до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Артем Ситник

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заблокував доступ Національного антикорупційного бюро до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло».

«З ГПУ у нас відносини досить опосередковані, вони не ведуть за нами спостереження. Єдине, що можу сказати, що протягом останніх кількох днів пан Луценко, наприклад, заблокував доступ директора НАБУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань», – розповів Ситник.

Рік роботи НАБУ та САП: як справляються зі своїми обов'язками головні борці з корупцієюУ день, коли керівники Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури звітують про рік роботи своїх відомств, «Слово і Діло» вирішило доповнити озвучену ними статистику даними власного моніторингу.

Він зазначив, що попередній генпрокурор Віктор Шокін надав доступ до ЄРДР на підставі закону про НАБУ, однак Антикорупційне бюро днями отримало повідомлення, що доступ директора НАБУ та його заступників припинено.

«Там є досить вільне трактування чинного законодавства. І прийнято рішення про припинення доступу. І це рішення, мені здається, досить дивним, оскільки як раз ми постійно розвиваємо напрямок доступу до баз даних, реєстрів», – додав Ситник.

Нагадаємо, раніше Кабмін дозволив НАБУ розпоряджатися зброєю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: