Російські хакери намагалися зламати комп'ютерну мережу Республіканської партії США – ЗМІ

Читать на русском
За даними ЗМІ, зловмисники використовували ті ж методи, які застосовувалися для зламу електронної пошти демократів.

Російські хакери, що, як повідомлялося раніше, проникли в комп'ютерні системи Національного комітету Демократичної партії США, робили аналогічні спроби щодо республіканців.

Про це повідомило видання The Wall Street Journal з посиланням на посадових осіб, поінформованих про спробу зламу, передає «Слово і Діло».

За даними газети, зловмисники використовували ті ж методи, які застосовувалися для зламу електронної пошти демократів, проте хакери не змогли обійти систему безпеки, встановлену в комп'ютерній мережі Національного комітету Республіканської партії.

Сенатор Ліндсі Грем закликав посилити тиск на РФ через хакерські атакиСенатор Ліндсі Грем від Республіканської партії заявив, що сервери електронної пошти його штабу під час боротьби кандидатів від партії за право бути висунутим на вибори президента США були зламані російськими хакерами, й закликав до більш жорсткої позиції щодо РФ.

Видання звинувачує в спробі зламу російську розвідку, проте зазначає, що в цій ситуації її зусилля були менш агресивними та наполегливими», ніж під час проникнення в систему Демократичної партії.

«Лише один обліковий запис електронної пошти, пов'язаний зі співробітником НКРП, який давно залишив свою посаду, було обрано метою (зламу – Ред.)», – йдеться в повідомленні видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські хакери зламали базу даних національного комітету Демократичної партії США, а також отримали доступ до досьє Дональда Трампа.

Раніше спецслужби ФРН звинувачували російських хакерів у передачі документів Wikileaks, отриманих у результаті хакерської атаки на сервер Бундестагу навесні 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: